טוען..

שלום עכשיו לראש עיריית ירושלים: אל תשתתף בטקס חנוכת התנחלות בג'בל מוכבר

שלום עכשיו פנתה היום בקריאה דחופה לראש עיריית ירושלים, משה לאון, שלא ישתתף הערב בטקס חנוכת שלב ב' של ההתנחלות נוף ציון בלב השכונה הפלסטינית ג'בל מוכבר.

לפני כמה שעות נודע לשלום עכשיו כי חברת הבנייה "שמיני נכסים" תקיים הערב טקס הנחת אבן פינה לבניית מאות יחידות דיור חדשות בהתנחלות נוף ציון, וכי ראש העיר צפוי להשתתף בארוע.

אנו פונים אליך בקריאה דחופה: אנא הימנע מהשתתפות בארוע חנוכת שלב ב' של שכונת "נוף ציון" בג'בל מוכבר הערב!
שכונת "נוף ציון" היא התנחלות ישראלית בלב השכונה הפלסטינית ג'בל מוכבר, שכל מטרתה היא פוליטית-אידיאולוגית, הפוגעת במרקם העדין של ירושלים ובסיכוי להגיע אי פעם לשלום בעיר. קיום הטקס הערב, דווקא בתקופה כה רגישה בירושלים, על רקע סבב אלימות קשה שעדיין לא נרגע ברחובות ירושלים, הוא פרובוקציה של ממש. אנו מבקשים ממך לא לתת יד לפרובוקציה ולא להגיע לטקס.

[…]

"נוף ציון" היא מיזם התנחלותי כושל בלב השכונה הפלסטינית ג'בל מוכבר. גלגולה הראשון של ההתנחלות הוכיח כי רוב רובם של הישראלים לא מעוניינים לרכוש בתים בלב שכונות פלסטיניות והיחידים שמוכנים לגור שם הם מיעוט המונע ממניעים אידיאולוגיים. כך קרה, כידוע, שבסופו של דבר החברה היזמית של הפרוייקט פשטה את הרגל. העובדה כי הפרויקט הנוכחי ממומן בידי פילנתרופים היא ההוכחה הברורה לכך שבפרויקט החדש אין שום עניין כלכלי או נדל"ני ואינו מהווה שום בשורה לתושבי העיר, אלא רק נסיון פוליטי נוסף למנוע אפשרות של פשרה וחיים משותפים בירושלים.

לקריאת המכתב המלא לראש העיר ראו כאן. 

רקע: ההתנחלות נוף ציון בלב השכונה הפלסטינית ג'בל מוכבר

לפני כשלושים שנה הצליחו יזמים ישראלים לרכוש חלקת קרקע מפלסטינים בג'בל מוכבר, עליה הם יזמו הקמה של שכונת דירות יוקרה בשם "נוף ציון". בשנת 1994 אושרה תכנית מס' 4558 לבניית 395 יחידות דיור וכמה בתי מלון. בתחילת שנות ה-2000 החלה בניית שלב א' של הפרוייקט – שכונת נוף ציון עם כ-95 יחידות דיור. הפרוייקט נקלע לקשיים, כי הסתבר שדירות יוקרה בלב שכונה פלסטינית אינן אטרקטיביות והיחידים שמעוניינים לגור בו הם מתנחלים אידיאולוגיים ולאו דווקא בעלי אמצעים. החברה היזמית פשטה את הרגל וקיימה משא ומתן למכירת הזכויות לחברה בבעלות פלסטינית. גורמי התנחלות גייסו את המיליארדר האוסטרלי קווין בריימסטר, ואת היזם הישראלי רמי לוי, שהעמידו את הסכום הדרוש כדי לרכוש את הזכויות בפרוייקט ומנעו את העברתו לידי פלסטינים.  כיום מתגוררות בשכונה כ-90 משפחות דתיות, ועיריית ירושלים השקיעה לאחרונה כ-15 מיליון ש"ח בבניית בתי כנסת, מקווה ומגרשי משחקים לשכונה.

פוטנציאל הבניה בשכונה עומד על קרוב ל-400 יחידות דיור בסך הכל (כולל ה-95 הבנויות). בשנת 2016 הגישה חברה בשם "שמיני נכסים בע"מ" (Shemini Properties LTD) שבבעלותה חלקים נכבדים מהשטח, בקשות להיתר בניה לבניית 13 מבנים ובהם 176 יחידות דיור ולחלק מהן כבר יצא היתר בניה והחלו עבודות תשתית וחפירה בשטח. התכנית המאושרת מרשה להקים עוד כ-100 יחידות נוספות וכן בית מלון. יש לציין כי כדי לאפשר את בניית המלון, משטרת ישראל הסכימה לפנות את תחנת המשטרה "עוז", והיא תיבנה מחדש במקום סמוך – על קרקע שהופקעה מפלסטינים בשנת 1970.

ההודעה לעיתונות המזמינה לטקס חנוכת השכונה ב-8/7/21