טוען..

משפחת סיאם פונתה מביתה בסילוואן; פינויים נוספים בירושלים

אחרי מאבק משפטי מתיש ויקר של 24 שנים, נכנסו היום (10/7/19) מתנחלי עמותת אלע"ד בסיוע כוחות גדולים של משטרה לבית משפחת סיאם בסילוואן (ואדי חילווה). בתחילת הפינוי עצרה המשטרה את ג'וואד סיאם, אחד המנהיגים הקהילתיים המרכזיים בסילוואן, והוא הורחק מסילוואן (ומביתו) ליומיים למרות שלא הואשם בדבר.

וידאו: קסם אדיב

מיד עם כניסת המתנחלים, עם כוחות גדולים של משטרה, הם החלו להקים קיר ממתכת על גג הבית ובחצר כדי להפריד בינם לבין בית משפחת סיאם המורחבת. כעת המתנחלים מתגוררים במתחם אחד עם המשפחה הפלסטינית, עם קירות משותפים וכניסות נפרדות.

המתנחלים ניהלו ארבע תביעות בטענה שרכשו את כל בית סיאם והפסידו, אך בתביעה החמישית הם הצליחו לשכנע את בית המשפט כי רכשו חלקים מהבית. היום מומש פסק הדין והמשפחה, אם חד הורית וארבעת ילדיה, פונתה מביתה לטובת המתנחלים.

למידע נוסף על הנסיבות וההליך המשפטי ראו כאן וגם כאן.

 

מתנחלים נכנסו לבית בשכונת א-צוואנה במזרח ירושלים

אתמול, 9/7/19, נכנסו מתנחלים לבית פלסטיני גדול בן שלוש קומות וכ-6 דירות בשכונת א-צוואנה (סמוך לא-טור/הר הזיתים). המבנה שוכן בסמוך להתנחלות "בית אורות" שבה ישיבה עם עשרות תלמידים וכן מתחם מגורים של 32 דירות.

לפי דיווחים פלסטינים, המשפחה הפלסטינית שהתגוררה במבנה נמצאת בחו"ל בשנים האחרונות והמתנחלים טוענים כי הם רכשו את הבית ממנה.

מיקום הבית אליו נכנסו מתנחלים בא-צוואנה, 9/7/19

 

דרישת פינוי למשפחה פלסטינית בג'בל מוכבר לטובת מתנחלים

זוג פלסטיני מבוגר שמתגורר בג'בל מוכבר קיבל השבוע דרישת פינוי מההוצאה לפועל שבה נקבע כי עליהם לפנות את ביתם עד סוף החודש (יולי 2019). אם לא יתפנו, ינקטו נגדם הליכי הוצאה לפועל והמשטרה תוזמן לפנותם בכוח בעתיד הקרוב. הבית שוכן בשכונת אלפארוק, סמוך למפקדת האו"ם בארמון הנציב, בין שני בתים אליהם נכנסו מתנחלים הקשורים לעמותת אלע"ד בשנת 2010 ובשנת 2012.

מיקום הבית המיועד לפינוי בג'בל מוכבר

המתנחלים טענו כי רכשו באמצעות חברה זרה הרשומה באחד ממקלטי המס והקשורה לעמותת אלע"ד מאחד מבני המשפחה את החלקה כולה הכוללת שני בתים וחצר גדולה (כ-700 מ"ר). אך אחרי הליך ארוך קבע בית המשפט המחוזי כי המתנחלים לא הצליחו להוכיח שהמוכר אכן היה הבעלים של כל החלקה, וכי לכל היותר היו לו זכויות באחד הבתים בלבד. בית המשפט פסק כי המתנחלים יוכלו לפנות רק את בני הזוג מהבית האחד, וכי כל שאר החלקה (כולל הבית השני) יישארו בידי הפלסטינים.

גם כאן, בדומה למקרה של משפחת סיאם, ניתן לראות את השיטה שבה משתלטים מתנחלים על נכסים במזרח ירושלים: מתנחלים מצליחים לרכוש חלק מסויים בנכס, אחר כך טוענים בבית המשפט כי רכשו את כולו ומצרפים שורה של ראיות ומסמכים. המשפחה הפלסטינית נאלצת להתמודד בבית המשפט מול עמותת מתנחלים חזקה ועשירה עם תקציב משפטי בלתי מוגבל כמעט. גם כאן, בדומה למקרה של משפחת סיאם, לאחר דיונים ארוכים ויקרים, הצליחה המשפחה להוכיח כי החלק של המתנחלים הוא הרבה יותר קטן (למעשה כ-5% בלבד ממה שטענו). יחד עם זאת, בסופו של דבר, המתנחלים צפויים להיכנס לחלק מנכס ולגור בשכנות עם פלסטינים במתחם אחד.