בימים אלה הולך ונבנה ממזרח לרמאללה מאחז חדש. המאחז ממוקם מצפון להתנחלות אדם (גבע בנימין), מחוץ לגדר המקיפה את ההתנחלות, על אדמות שהוכרזו כאדמות מדינה. המאחז החל להיבנות אחרי שרה"מ נתניהו הודיע על "מדיניות חדשה" בהתנחלויות, לפיה לא יוקמו מאחזים חדשים, ושטח ההתנחלויות לא יורחב מעבר לשטח הבנוי הקיים (למרות שאין בכלל הגדרה ל"שטח הבנוי").
המאחז כולל כ-7 מבנים בבנייה קלה, והוא ממוקם בתוך תחום תכנית המתאר מס' 240/1, בשטח שאין בו עדיין תכנית מפורטת בתוקף, ולכן כל הבניה אינה חוקית. העובדה שהמאחז הוא בתוך תחום תכנית המתאר משפיעה על הליכי האכיפה: לפי חלוקת העבודה בין המינהל האזרחי ובין הרשויות המקומיות בהתנחלויות, הרשויות המקומיות (במקרה זה, המועצה האזורית מטה בנימין), הן האחראיות על אכיפת חוקי התכנון והבניה על בניה בתוך תחום תכניות, בעוד שהמינהל האזרחי מבצע אכיפה במקומות שאינם בתחום התכניות. לאור המעורבות העמוקה של המועצה האזורית בנימין בהקמת מאחזים לא חוקיים, במימונם ובתמיכה בהם, הסיכוי שהמאחז יפונה נראה נמוך יחסית. יחד עם זאת, למינהל האזרחי יש סמכות לאכוף את החוק גם בתוך תחומי תכניות, אם הוא מגיע למסקנה כי הרשות המקומית לא ממלאת את תפקידה כראוי בעניין זה.
המתנחלים במאחז העידו בפני שלום עכשיו שהם לא מונעים מסיבות אידיאולוגיות, אלא מתוך נסיון לפתור מצוקת דיור. מכותרת הכתבה בעיתון הארץ שעסקה במאחז החדש, עולה הרושם כאילו מדובר ב"מאחז יהודי-ערבי". אך לפי עדויות שהגיעו לשלום עכשיו, אין מדובר באמת במאחז משותף לישראלים ולפלסטינים, אלא שיש פועלים פלסטינים שמועסקים בבניית המאחז.
שלום עכשיו: "למרות שרק לאחרונה ראש הממשלה התחייב כי לא יאפשר הקמת מאחזים חדשים, נתניהו וראשי המתנחלים מקימים מאחז חדש נוסף בלב השטחים. מה שמייחד את המאחז החדש הוא הניצול הציני של ראשי המתנחלים את מצוקתם הכלכלית של יושבי המאחז החדש, והכל במטרה לנסות להחריב את הסיכוי להגיע בעתיד לפתרון של שלום עם הפלסטינים".