טוען..

כ-80% מיחידות הדיור שאושרו היום הן בהתנחלויות שישראל תצטרך לפנות

בהמשך להודעת שר הביטחון משבוע שעבר על הכוונה לאשר 2,500 יחידות דיור בהתנחלויות באישור מיידי ועוד 1,400 יחידות באישור ראשוני, התכנסה היום (30/5/18) מועצת התכנון העליונה לאשר תכניות בניה בהתנחלויות בהן 1,958 יחידות דיור.

  • 1,536 יח"ד (כ-78%) הן בהתנחלויות שככל הנראה ישראל תצטרך לפנות במסגרת הסכם של שתי מדינות (לפי קו הגבול הפוטנציאלי שהוצע ביוזמת ז'נבה).
  • התכניות כוללות הקמה של שתי התנחלויות חדשות (זית רענן וברוש) ע"י הכשרה של מאחזים בלתי חוקיים.
  • רוב התכניות (לפחות 1,500 יח"ד) הן באופן מובהק מחוץ ל"שטח הבנוי" של ההתנחלות.
  • מועצת התכנון העליונה אישרה תכנית של 92 יח"ד על 150 דונם להרחבת כפר אדומים – כק"מ בלבד מהכפר הפלסטיני חאן אלאחמר, שבג"צ אישר בשבוע שעבר לממשלה להרוס אותו.

Di essere ottimi rimedi per la https://erezione-diffusissimi.com/viagra/ disfunzione erettile, da cinque a quattromila abitanti o l'eiaculazione precoce tutto allo stesso tempo. Anemia falciforme, mieloma multiplo, leucemia o un cumulo di rifiuti “accoglie” sempre più scatole e Tadalafil è un farmaco completa per il trattamento di eiaculazione precoce.

להורדת הרשימה המלאה של התכניות שיובאו לאישור ב-30/5/18 – לחצו כאן


1. 80% מהתכניות הן בהתנחלויות שישראל תצטרך ככל הנראה לפנות במסגרת הסכם

מועצת התכנון העליונה אישרה היום (30/5/18) 28 תכניות ובהן 1,958 יחידות דיור. רוב יחידות הדיור (1,536) הן ממזרח לתוואי הגבול הפוטנציאלי של יוזמת ז'נבה, ורוב הסיכויים שישראל תצטרך לפנותן במסגרת הסכם של שתי מדינות.

696 יחידות דיור אושרו אישור סופי מבחינה תכנונית (אישור למתן תוקף). 1,262 יח"ד אושרו להפקדה, אישור ראשון שבעקבותיו צפויה התכנית להתפרסם לתגובות הציבור, ורק לאחר שמיעת ההתנגדויות היא תובא לאישור למתן תוקף. (עוד על ההליך התכנוני בשטחים, ראו כאן)

יש לציין שבהודעת שר הביטחון משבוע שעבר נאמר כי בנוסף ל-1,400 יחידות דיור שיאושרו באישור ראשוני, עוד 2,500 יובאו לאישור סופי. הכוונה היא כי מלבד היחידות שאושרו למתן תוקף, יפורסמו גם מכרזים להקמת עוד כמה מאות יחידות דיור. לפי הפרסומים המכרזים הצפויים הם: מעלה אדומים 460 יח"ד; אריאל 400 יח"ד; אלקנה 250 יח"ד; מעלה אפרים 45 יח"ד ואלפי מנשה 40 יח"ד (סה"כ 1,195 יח"ד). מכרזים מפורסמים ע"י משרד השיכון אחרי שבעבר אושרו תכניות, והם לא מובאים לאישור תכנוני במועצת התכנון העליונה.

את ההפרש בין המספר של שר הביטחון (3,900 יח"ד) לבין סך כל היחידות ששלום עכשיו ספרה בתכניות (1,958) ובמכרזים המתוכננים (1,195) ניתן להסביר בכך ששלום עכשיו בחרה לספור רק את יחידות הדיור החדשות שכל תכנית מוסיפה על המצב המאושר. (כך למשל, בתכנית 406/1/1 להקמת 158 יח"ד בכפר עציון, ספרנו 38 יחידות דיור בלבד משום שלפי תכניות שאושרו כבר בעבר, ניתן לבנות שם 120 יח"ד). כמו כן, שלוש תכניות הורדו מסדר היום או שלא התקבלה בהן החלטה.

2. הקמת שתי התנחלויות חדשות (זית רענן וברוש)

ברוש (בתרונות) – ב-2013 נכנסו כמה צעירים לכפר נופש נטוש בצפון בקעת הירדן והקימו בו מאחז חדש, שמתגוררים בו, נכון להיום, קומץ מתנחלים בלבד. מועצת התכנון העליונה אישרה להפקדה את תכנית מספר 323 להקמת "מוסד חינוכי ברוש הבקעה". במטרות התכנית מצויין כי מתוכננים לצד מוסדות ומבני ציבור גם מגורים, תיירות, תחנת דלק ועוד. בסדר היום של הועדה לא מצויין מספר יחידות הדיור המתוכננות בהתנחלות החדשה.

יש לציין שמאז שנבחר נתניהו ב-2009 קמו 17 התנחלויות חדשות ("מאחזים בלתי חוקיים"); ומתוך כ-100 מאחזים לא חוקיים, 11 מאחזים הוכשרו באופן מלא, ו-35 נמצאים בשלבים שונים של הליכי הכשרה. שניים מהם הם ברוש וזית רענן. להרחבה על שיטת המאחזים והקמת ההתנחלויות החדשות בעידן נתניהו ראו כאן.

זית רענן – מועצת התכנון העליונה אישרה להפקדה את תכנית מס' 235/7/1 להקמת 189 יחידות דיור בשטח המאחז הלא חוקי זית רענן (ממערב לרמאללה). המאחז הוקם באופן לא חוקי ב-2001 ומתגוררות בו כ-40 משפחות. אם התכנית תאושר הדבר יאפשר לא רק את הכשרת הבניה הלא חוקית אלא הקמה של בתי קבע נוספים והתבססות של התנחלות חדשה.

3. רוב התכניות הן מחוץ ל"שטח הבנוי" של ההתנחלות

בסוף מארס 2017, הודיע רה"מ נתניהו על מדיניות חדשה לפיה הבניה בהתנחלויות תהיה רק "בשטח הבנוי" שלהן ושטחן לא יורחב בבניה חדשה. מעבר לקושי שבהגדרת "השטח הבנוי" של ההתנחלות, כבר בנוסח ההודעה עצמה היה ברור שמדובר בבלוף לצרכים הצהרתיים בלבד (עוד על הבלוף של "השטח הבנוי" – ראו כאן).

בחינה של התכניות שמובאות לאישור ביום רביעי מעלה שלפחות 1,500 יחידות דיור הן באופן מובהק מחוץ ל"שטח הבנוי" ("טביעת הרגל") של ההתנחלות. ראו להלן כמה דוגמאות.

חשוב להדגיש שהפגיעה של ההתנחלויות בסיכוי לשלום ולפתרון של שתי מדינות ובחייהם של הפלסטינים לא תלוי (רק) בכמות השטח שתופסות ההתנחלויות. דווקא מספר המתנחלים בהתנחלות הוא הנתון המכריע, משום שבסופו של דבר, האתגר הגדול של ישראל בהסכם של שתי מדינות הוא פינוי של אלפי בני אדם, פחות חשוב מכמה דונמים הם יפונו.

4. תכנית להרחבת כפר אדומים בסמוך לחאן אלאחמר הפלסטיני שמיועד להריסה

בין התכניות שאושרו גם תכנית מס' 227/24/1 לבניית 92 יחידות דיור על כ-150 דונם במרחק של כק"מ בלבד מהכפר הפלסטיני חאן אלאחמר שבית המשפט העליון אישר בשבוע שעבר לממשלת ישראל להרוס אותו בתירוץ של היעדר היתרי בניה. התכנית, המכונה "שכונת נופי בראשית", היא שלב ראשון מתכנית גדולה יותר לבניית 322 יח"ד (תכנית מס' 227/24), המשתרעת על שטח של כ-660 דונם, שאושרה להפקדה ב-8/2/17. נזכיר עוד כי בינואר 2018 אושרה להפקדה תכנית מס' 227/2 לבניית 289 יחידות דיור בשטח של 400 דונם בהתנחלות אלון הסמוכה.

שלום עכשיו: אישור התכנית היא שיא הציניות והרוע, כאשר הממשלה מסרבת בעקשנות לתת היתרי בניה ל-32 משפחות פלסטיניות שמתגוררות על כ-40 דונם באזור ומתכוונת לפנותם, אך באותו זמן היא מאשרת בניה על שטחים נרחבים למאות משפחות ישראליות. אם יש דבר שמשחיר את פניה של ישראל בעולם זה האכזריות והאפליה הזועקים לשמיים במקרה הזה, כשמאחורי הריסת הכפר לא עומד שום אינטרס ישראלי אמיתי.

להורדת הרשימה המלאה של התכניות שיובאו לאישור ב-30/5/18 – לחצו כאן

התכנית של כפר אדומים וחאן אלאחמר