טוען..

מבצע פינוי פסולת של רשות הטבע והגנים בסילוואן מתברר כהריסת מבנה גדול

אנשי רשות הטבע והגנים מלווים בכוחות משטרה הרסו הבוקר (23/7/20ׂ) מבנה בלוקים גדול ששימש מחסן בסילוואן, בין הבתים שמול שער האשפות של העיר העתיקה. המחסן נמצא בצמוד לשביל ומדרגות בין בתי התושבים מחוץ לרחוב הראשי והרחק מעין הציבור. למרות זאת, החליטו ברשות הטבע והגנים להכריז על המבנה כהפרעה לניקיון, והשתמשו בפקודת הניקיון העירונית בתירוץ של "הנחת מכשול ברחוב".

רשות הטבע והגנים פנתה למשטרת ירושלים בבקשה לסיוע לפעולת ההריסה, ותיארה את המשימה כפינוי "שטח פתוח ובו פסולת". מפקדי המשטרה אישרו את הפעולה. כל מי שמסתכל על המקום רואה שלא מדובר בשטח פתוח ובטח שלא בפסולת. המשימה היא פשוט הריסת מבנה.

אין זו הפעם הראשונה שרשות הטבע והגנים משתמשת בפקודת הניקיון העירונית כדי להרוס מבנים של פלסטינים באזור סילוואן והגן הלאומי סובב חומות. לפני כמה שנים הרסה רשות הטבע והגנים צריף עץ ששימש כמרכז קהילתי לילדי סילוואן.

משפחת סיאם קיבלה התראה מהעירייה לפני כשנה, והגישה מיד התנגדות במכתב לעירייה בו היא טענה כי השטח הוא שטח פרטי בבעלותה המשמש את המשפחה מקדמת דנא. הבוקר הופתעו בני המשפחה לגלות את צוותי ההריסה והשוטרים, למרות שלטענתם התנגדותם לא זכתה לכל התייחסות.

שלום עכשיו: "אין שום אינטרס ציבורי בהריסת המחסן בשכונה הפלסטינית, למעט הכוונה למרר את חיי התושבים. אם מדובר בבניה לא חוקית, יש דרך מסודרת להוציא צווי הריסה. השימוש בתירוץ של "ניקיון" ו"פינוי פסולת" כדי לעקוף הליכי הריסה היא בגדר ניצול לרעה של החוק. רשות הטבע והגנים אמורה לשמור על הגן הלאומי ולא לעסוק ברדיפת התושבים".

חשוב לציין כי בסילוואן, בתוך שטח הגן הלאומי מפעילה עמותת אלע"ד מבנים רבים שהוקמו ללא היתר, אך הם עומדים על תלם במשך שנים. כך למשל מבנה אוהל ששוכן בצמוד למחסנים של רשות הטבע והגנים בסילוואן, שמשמש את העמותה כמרכז קהילתי, בית כנסת ולעתים גם כגן ארועים, או מתחם שהמתנחלים מכנים "חצר המלך" שמשמש כמסעדה לארועים שמציעה העמותה לקיים בשטח הגן הלאומי – ללא רישיון עסק. באופן מפתיע, רשות הטבע והגנים לא מתייחסת למבנים הללו כאל "פסולת"…

 

אוהל הארועים של עמותת אלעד בסילוואן. רט"ג לא רואה בו "פסולת"