לפני כמה ימים נכנסו ישראלים לבית משפחת ערפה, בקסבה של חברון, והתחילו בשיפוצים בנכס. בשנות ה-80' הוקמה ההתנחלות אברהם אבינו בעיר העתיקה בחברון, בצמוד לבית משפחת ערפה. בני משפחת ערפה, כמו מאות משפחות באזור, סבלו ממגבללות תנועה קשות, ימי עוצר ולחצים רבים שהטיל צה"ל על האזור, עד שבשנת 2005 הם נאלצו לעזוב את הבית.
משפחת ערפה פנתה באמצעות עורך דין סאמר שחאדה ליועץ המשפטי של המינהל האזרחי בדרישה לפנות את הפולשים מביתם, אך לא קיבלו מענה (נכון לשבועיים אחרי הפניה).
בעקבות פרסום טענת המשפחה כי מתנחלים השתלטו על ביתה, הודיע המינהל האזרחי לכתבים כי העבודות שביצעו אזרחים בנכס היו מטעם הצבא לצורך הקמת עמדה צבאית. עוד נמסר כי אחרי חג הפסח פונתה העמדה וחיילים עזבו את הבית.
חשוב להדגיש כי בעלי הבית הפלסטינים לא קיבלו שום הודעה ואף לא צו תפיסה כמתחייב בחוק, על הכוונה לעשות שימוש בביתם לצרכים צבאיים. מכיוון שהעבודות בוצעו ע"י אזרחים ולא ע"י חיילים, המשפחה עדיין חושדת שמדובר בפלישה לצורך התנחלות.
שלום עכשיו: "אם מדובר בעבודות לצורך עמדה צבאית, זה חמור ביותר שצה"ל מזלזל כך בבעלות של פלסטינים ולא טורח אפילו להוציא צווי תפיסה כדין. יחס כזה מעמיד בספק את הטענה הישראלית כי המגבלות הדראקוניות שהוטלו על הפלסטינים באזור ההתנחלות בחברון ושהביאו לנטישה של אלפי דירות וחנויות היו רק "צורך בטחוני זמני", ומחזק את הטענה שמדובר למעשה בהעברה בכפיה של אוכלוסיה. ואם מדובר בעבודות של מתנחלים לצורך השתלטות על הבית, הרי שמדובר בשיטה של ממש: בתחילה צה"ל סוגר רחובות, חנויות ובתים פלסטינים כדי להגן על קומץ מתנחלים; לאחר מכן, בגלל המגבלות הקשות נאלצות המשפחות הפלסטיניות לעזוב את ביתן; ולאחר מכן, משתלטים מתנחלים על הבתים הריקים, ללא שום אישור; ולבסוף הממשלה נותנת להם להישאר ולבסס התנחלות חדשה, לא חוקית, בלב האוכלוסיה הפלסטינית".
השתלטות מתנחלים על בתים שנעזבו על ידי פלסטינים באזור העיר העתיקה:
בית בכרי – לפני כחודש וחצי פסק בית משפט השלום בירושלים כי על המתנחלים לפנות את בית בכרי בתל רומיידה, לאחר שבשנת 2001 נכנסו אליו. בתחילה טענו המתנחלים כי שכרו את הנכס מהבעלים, ולאחר מכן כי רכשו אותו, ולבסוף אף טענו שהם פועלים בשם הקדש יהודי שהיה הבעלים של השטח במאה ה-19, אך טענותיהם נדחו שוב ושוב בבית המשפט. יחד עם זאת עד היום המתנחלים ממשיכים בגזל, ולא פונו מהבית כי הממשלה נמנעה מלאכוף את החוק על המתנחלים. להרחבה ראו כאן.
בית אבו רג'ב – לפני כשנה פינו המתנחלים את בית אבו רג'ב (המכונה ע"י המתנחלים "בית המכפלה"), לאחר שבית המשפט העליון קבע כי עליהם לפנותו. בדיעבד הסתבר ששר הביטחון נתן למתנחלים "רשות" להשתלט על בית משפחת זעתרי, בתמורה לפינוי שקט של בית אבו רג'ב.
בית זעתרי – בשני המקרים, של זעתרי ואבו רג'ב, טענו המתנחלים כי הם רכשו את הבית מבעליו, אך עד היום לא הצליחו להוכיח את הרכישות ולרשום את הקרקע על שמם. למרות זאת הממשלה לא עשתה את המוטל עליה ולא פינתה אותם, אלא בהתערבות בג"צ. עתירה של משפחת זעתרי לפינוי המתנחלים מביתה קבועה לדיון ב-8/7/19.
בית נזאר – בשנת 2006 נכנסו מתנחלים לבית משפחת נזאר ברחוב השוהדא בחברון, וטענו כי שכרו את הבית מהבעלים. באותם ימים התמנה עמיר פרץ ממפלגת העבודה לשר הביטחון והממשלה מיהרה לפנות אותם, והחיילים נאלצו להתעמת עם המתנחלים שהתנגדו לפינוי, זרקו עליהם חפצים ושפכו עליהם צבע.
השוק הסיטונאי – לפני כעשור נכנסו מתנחלים לשורה של חנויות בשוק הסיטונאי והקימו בהן דירות, רק בעקבות בג"צ הם פונו, פינוי שהיה כרוך באלימות רבה.
חנויות בשוק החסבה – בעקבות עתירה של בעלי החנויות ושלום עכשיו לבג"צ פונו מתנחלים מארבע חנויות אליהן פלשו בשוק החסבה (סמוך לשכונת אברהם אבינו).
נכסים נוספים – בנוסף על אלה המתנחלים השתלטו לאורך השנים על חנויות רבות בסמוך להתנחלות אברהם אבינו, ולנכסים נוספים באזור בית הדסה ומעולם לא פונו.