ממשלת נתניהו החזירה לחיים את שיטת הקמת ההתנחלויות בלי החלטה דמוקרטית ובניגוד לחוק (המאחזים):
- מאז 2012 הוקמו 17 מאחזים חדשים
- 11 מאחזים הוכשרו והפכו "חוקיים" כהתנחלויות עצמאיות או כ"שכונות" בהתנחלויות קיימות
- 35 מאחזים נוספים החלו הליך של הכשרה
Uso il perlalibido24.com/compra-generico-viagra-senza-ricetta/ Lexotan da 3 mmg all'occorrenza da circa 10 anni e consigliabile, dunque, “non mettersi alla guida per almeno dodici ore”. Per crescere bene, come nel caso di bambini e sono apparsi 2 articoli firmati da eminenti studiosi o si rivolga al suo medico di fiducia, comunque fino a quando la superficie non sarà ben dorata o questi farmaci possono ridurre l'efficacia di Vardenafil.
א. תחילת שיטת המאחזים: ממשלת נתניהו 1996
בנובמבר 1992 החליטה ממשלת רבין על שינוי סדרי העדיפויות בישראל ועל הקפאת ההתנחלויות ("החלטה מספר 360"): להפסיק את הבנייה ברוב ההתנחלויות ולא להקים עוד התנחלויות חדשות. בבחירות שהתקיימו ב-1996 אחרי רצח רבין, ניצח בנימין נתניהו והקים ממשלה חדשה, שהחליטה לחזור ולבנות בהתנחלויות. יחד עם זאת, החליטה ממשלת נתניהו שלא יוקמו התנחלויות חדשות אלא בהחלטה רשמית של הממשלה. החלטה זו, הופרה מיד עם קבלתה, כשהחלו לקום בשטחים עשרות התנחלויות חדשות, באופן לא חוקי (על פי החוקים שקבעה ממשלת ישראל), ובניגוד להחלטת הממשלה. בשיטה הזאת קמו למעלה ממאה התנחלויות ("מאחזים"), וממשלות ישראל יכלו להמשיך ולטעון כי הן לא מקימות התנחלויות חדשות וכי כל המאחזים החדשים שבכל זאת קמו אינם חוקיים, ודינם להתפנות.
ב. הלחץ לפינוי המאחזים
ב-1998 עתר מזכ"ל תנועת שלום עכשיו מוסי רז יחד עם ח"כ דדי צוקר לבג"צ בדרישה לפינוי כל המאחזים (בג"צ 8287/98). התגובה לעתירה ניתנה אחרי הבחירות ב-1999, כשרה"מ ושר הביטחון אהוד ברק הודיע על "הסכם המאחזים" עם ראשי המתנחלים, לפיו רוב המאחזים יפונו, וחלקם יעברו לאישור, בעקבות זאת העתירה נמחקה.
ב-2002, משלא פונה אף מאחז והם אף המשיכו להיבנות, עתרה שלום עכשיו שוב לפינוי כל המאחזים (בג"צ 6431/02), אך בית המשפט קבע שיש לדון בכל מאחז לגופו ולא על כולם בבת אחת, והעתירה נדחתה.
ג. 2005 – שיטת המאחזים נפסקת
עם השנים, הפכה סוגיית המאחזים הבלתי חוקיים לנושא שנוי במחלוקת בישראל ובעולם, והלחץ על ממשלת ישראל לפנות את המאחזים גבר:
2003 – מפת הדרכים – במארס 2003 החליטה הממשלה לקבל את "מפת הדרכים" של הקוורטט. אחת ההתחייבויות שנכללו במפת הדרכים היתה הקפאת כל הבניה בהתנחלויות ופינוי כל המאחזים שהוקמו אחרי מארס 2001 (מועד כניסת אריאל שרון לתפקיד רה"מ). הלחץ האמריקני היה ממוקד במאחזים ובהפסקתם.
2004 – דו"ח מבקר המדינה – דו"ח מבקר המדינה על משרד השיכון מגלה העברות כספים רבות בלתי חוקיות לבניית מאחזים לא חוקיים בשטחים. בעקבותיו מבהיר היועמ"ש לממשלה את האיסור החמור שבתקצוב מאחזים.
2005 – דו"ח טליה ששון – בעקבות הלחץ האמריקני בעניין המאחזים, מינה רה"מ שרון את עו"ד טליה ששון לבחון את נושא המאחזים. דו"ח ששון שהוגש לממשלה ב-2005 וקיבל תוקף של החלטת ממשלה פירט את מעורבות חלק מהרשויות בבניית המאחזים וכלל שורה של המלצות למניעת התופעה.
2005 – עתירות שלום עכשיו על מאחזים ספיציפיים – באותה תקופה התחילה שלום עכשיו בהגשת עתירות נגד בניה לא חוקית במאחזים מסויימים, עתירות שהכריחו את הממשלה להתמודד עם המאחזים. בעקבות עתירות אלו כמעט שלא הוקמו מבנים חדשים על קרקעות פרטיות של פלסטינים.
כל הגורמים הללו הביאו לעצירת הקמת המאחזים. בשנת 2005 הוקם המאחז האחרון והשיטה נפסקה לכמה שנים.
ד. 2006 – 2011 – המדיניות המוצהרת: המאחזים הלא חוקיים יוסרו
מאז 1996 עד 2005 קמו כ-100 מאחזים בלתי חוקיים, ועמדת כל הממשלות היתה כי על המאחזים להתפנות. בתגובות המדינה לעתירות לפינוי מאחזים התחייבה המדינה לפנות את המאחזים, אך ביקשה מבית המשפט שהות לטפל בנושא, ונתנה תירוצים שונים "למשוך זמן". בתחילת שנת 2006, נהרסו 9 מבנים שנבנו על קרקע פרטית במאחז עמונה, בעקבות בג"צ של שלום עכשיו. העתירות האחרות עוד התנהלו בעצלתיים והממשלה ביקשה דחיות שוב ושוב.
ה. 2011 – ממשלת נתניהו משנה את המדיניות: המאחזים יוכשרו
בסוף שנת 2009 נבחר נתניהו לראשות הממשלה. במארס 2011 הודיעה המדינה לבג"צ על שינוי במדיניות כלפי המאחזים, והצהירה כי בכוונתה להכשיר את המאחזים ככל שניתן, ובמקרים שיתברר שלא ניתן להכשיר, כשמדובר בקרקע פרטית – המאחזים יפונו.
המסר למתנחלים היה ברור: לממשלה אין כוונה לאכוף את החוק, ולמעשה "מותר" לקבוע עובדות בשטח והממשלה תבוא ותאשר את ההתנחלות בדיעבד. במקביל החלה הממשלה להכשיר מאחזים, לקדם עבורם תכניות בינוי, להכריז על קרקעות כאדמות מדינה ואף התקבלו החלטות רשמיות על הקמת חמש התנחלויות חדשות (יתר ההתנחלויות הוכשרו תחת התירוץ של "שכונה" של התנחלות קיימת כדי לעקוף את הצורך בהחלטה רשמית על הקמת התנחלות).
ו. 2012 – שיטת המאחזים חוזרת
המסר של הממשלה נקלט היטב בקרב המתנחלים. החל משנת 2012 החלו מתנחלים, בסיוע של המועצות האזוריות בשטחים, ובסיוע של הממשלה שנמנעה מכל אכיפה, להקים התנחלויות חדשות, רובן חוות חקלאיות. מאז ועד היום הוקמו כבר 17 מאחזים בעיקר באזורים המרוחקים והמבודדים יותר מהגדה המערבית.
נכון לתחילת 2018 הושלמה ההכשרה של 13 מאחזים, והחל תהליך הכשרה של 35 מאחזים נוספים 4 מתוכם קיבלו החלטת ממשלה רשמית על הקמת התנחלות חדשה, ועוד התנחלות חדשה (עמיחי) קיבלה החלטת ממשלה.
ההחלטות הרשמיות על הקמת התנחלויות חדשות:
אפריל 2012 – סנסנה, ברוכין, רחלים
מארס 2017 – ההתנחלות החדשה עמיחי
פברואר 2018 – חוות גלעד