בית המשפט העליון דחה הערב את בקשת תושבי ששה בתים במאחז הבלתי חוקי נתיב האבות והורה כי יש להרוס את הבתים כליל ולא להסתפק בניסור החלקים שעל אדמות פלסטיניות פרטיות. השופטים ובראשם נשיאת בית המשפט העליון לשעבר מרים נאור דחו את טענות בעלי הבתים וקבעו כי יש חובה לממש את צווי ההריסה שניתנו לפני שנים נגד בתים אלו:
"ההליכים לגבי הבינוי הבלתי חוקי במאחז דרך האבות מתקיימים מזה שנים ארוכות ואין מחלוקת כי כל המבנים מושא פסק הדין נבנו שלא כדין. בנוסף לכך, חלק מהמבנים נבנה שלא כחוק בשנים האחרונות, לרבות לאחר שהוצאו צווי הפסקת עבודה והריסה ולאחר שניתן פסק-דין בעתירה קודמת שעסקה בבינוי בלתי חוקי במאחז".
השופטים אף מתחו ביקורת על התנהלות המבקשים וקבעו: "כידוע, פסק דין אינו "סיפור בהמשכים". לא ניתן להתחיל את ההליך מבראשית ולהציג חזית חדשה בכל פעם שקו טיעון מסוים נדחה. … מתן פסק-דין מהווה סוף פסוק להתדיינות המשפטית".
הנשיאה לשעבר נאור ציינה כי "אינני מקלה ראש כלל ועיקר בקושי של המבקשים לעקור מבתי מגוריהם, אולם גם לכך ניתן ביטוי ראוי בפסק הדין בדמות השהיית מימוש צווי ההריסה לפרק זמן ארוך (שנה וחצי) לצורך מציאתן של חלופות מגורים ראויות. לפיכך, אינני סבורה כי דחיית הבקשה תגרום לאי-צדק. הבקשה שלפנינו היא בגדר ניסיון נוסף מעבר לכל מה שתואר בפסק הדין לדחות את הקץ".
משלום עכשיו נמסר בתגובה כי: "לאחר ניסיונות חוזרים ונשנים ומניפולציות שונות של מפרי החוק לחמוק ממימוש פסק הדין, בית המשפט העליון אמר את דברו והבהיר לבעלי הבתים שנבנו בניגוד לחוק תוך כדי גזלת קרקע שגזל הוא גזל ולא ניתן להכשירו גם אם מדובר בעלי קרקע פלסטיניים. שופטי בג"ץ עשו צדק היום בהחלטתם והגיע הזמן שמי שבונה בניגוד לחוק ועוד על אדמות של אחרים יידע שהעבריינות לא משתלמת. זהו ניצחון קטן במסע הארוך של בעלי הקרקע שנאבקים כבר 17 שנים להחזיר את אדמתם שנגזלה בניגוד לכל דין, ולעשיית צדק ואכיפת החוק".