טוען..

הממשלה הקצתה 1182 דונם להתנחלות חדשה מדרום לבית לחם

ב-26/12/18 הודיעה המדינה לבג"צ שהממשלה הקצתה למשרד השיכון שטח עצום של 1,182 דונם מדרום לבית לחם, סמוך לכפר א-נחלה, לצורך תכנון התנחלות חדשה ("גבעת עיטם"). מדובר בתכנית שמכונה בפי העולם הדיפלומטי ובכלי התקשורת "E2", שבדומה לתכנית המפורסמת "E1", נחשבת לתכנית שאם תמומש היא עלולה להרוס את הסיכוי לפתרון של שתי מדינות לשני עמים.

ההקצאה היא צעד משמעותי ביותר בקידום התכנית. משרד השיכון החל כבר לפני שנים רבות להכין תכנית שלד להקמת התנחלות של כ-2,500 יחידות דיור באזור, אך מדובר היה בתכנית עקרונית וראשונית שרחוקה מביצוע, כמוה מוכנות תכניות רבות בישראל ובשטחים. בשנת 2014 חשפה שלום עכשיו כי במשרד השיכון התקדמו להכנת תכנית מפורטת יותר, אבל על שטח מצומצם של מובלעת של כ-300 דונם בבעלות הקק"ל שנמצאת באזור.

המשמעות של הקצאת כל הקרקע כעת למשרד השיכון לצורך תכנון היא שניתן יהיה להכין בתוך חודשים או שנים אחדות תכנית מפורטת שתובא לאישור במוסדות התכנון, ולאחר אישורה ניתן יהיה להתחיל בבנייה. כלומר הממשלה החליטה לנקוט צעדים ממשיים להקמת ההתנחלות.

בשל החשיבות הגדולה של ההתנחלות ב-E2, ביקשה שלום עכשיו מהמינהל האזרחי להודיע בפומבי ומראש על כל כוונה להקצות את הקרקע לצרכי התנחלות. לאחר שבמינהל האזרחי סירבו להתחייב לכך, עתרה שלום עכשיו לבג"צ בדרישה כי תימסר על כך הודעה מראש (לצד עתירה זו, עתרה שלום עכשיו בדרישה שכל הקצאות הקרקע יפורסמו מראש בפומבי, עתירה שעדיין תלויה ועומדת). במסגרת העתירה לפרסום ההקצאה בגבעת עיטם, הודיעה כעת המדינה על הכוונה להקצות את הקרקע למשרד השיכון, ועל כך שבעוד 30 יום תיכנס ההקצאה לתוקף.

שלום עכשיו: הממשלה חוצה קו אדום בקידום ההתנחלות החדשה בא-נחלה, שעלולה להיות פגיעה אנושה בסיכוי לשלום ולפתרון של שתי מדינות. ממשלת נתניהו מבצעת מחטף מסוכן כדי להימנע מביקורת ציבורית בישראל ובעולם: אין זה מקרה שהדבר נעשה דווקא בזמן חופשת חג המולד כשכל העולם המערבי נמצא בחופשה, ומיד לאחר ההכרזה על בחירות, כשתשומת הלב הציבורית בישראל נתונה להתפתחויות הפוליטיות.

צפו בהסבר על E2 – גבעת עיטם:

"גבעת העיטם" – מאחז חדש שמסכן את כולנו

מתנחלים הקימו מאחז חדש מדרום לבית לחם כ״תגובה״ לרצח המתועב של ארי פולד ז״ל. הם לא שואלים את הציבור הישראלי, לא מבקשים אישור מאף אחד, ולא רוצים שנדע מה המשמעות של המהלך, אלא פשוט קובעים עובדות בשטח. בואו לא נעשה להם חיים קלים, הנה כמה עובדות שצריך לדעת על המאחז החדש באדמות נחלה (״גבעת עיטם״):

פורסם על ידי ‏שלום עכשיו‏ ב- יום שישי, 21 בספטמבר 2018

הקצאת הקרקע להתנחלות איננה אוטומטית – הקרקע שהוקצתה למשרד השיכון הוכרזה ע"י המינהל האזרחי כ"אדמת מדינה" בשנת 2004 ורק אחרי מאבק משפטי ארוך שהוכרע סופית ב-2016, נדחו טענות בעלי הקרקע והממשלה השלימה את ההשתלטות על הקרקע. המדיניות של ישראל מאז 1967 ועד היום היתה להקצות את כל "אדמות המדינה" לשימוש של ישראלים בלבד. למרות שמדובר בשטח כבוש ובאדמות שנחשבות אדמות ציבוריות שאמורות להיות מוקצות לשימוש של הפלסטינים תושבי השטחים, נתונים שנחשפו לאחרונה ע"י שלום עכשיו מראים שפחות מחצי אחוז מהאדמות שהוקצו ניתנו לפלסטינים, וגם זה נעשה בדרך כלל לצורך פיתוח התנחלויות. כל השאר הוקצה לשימוש ישראלי.

השטח של א-נחלה, ששוכן מדרום לבית לחם הוא אחד השטחים החשובים והאסטרטגיים לפיתוח הפוטנציאלי של בית לחם. ההתפתחות של העיר בית לחם נחסמה מצפון ע"י ירושלים ושכונות גילה והר חומה שנבנו אחרי 1967; ונחסמה ממערב ע"י גדר ההפרדה וכביש המנהרות שסללה ישראל לצורך חיבור ההתנחלויות של גוש עציון לירושלים. במטרופולין בית לחם שבו שלושה מחנות פליטים צפופים, יש מחסור ניכר בקרקעות לפיתוח ובניה, ופלסטינים רבים רכשו קרקעות באזור א-נחלה לצורך בניה עתידית, אלא שאדמותיהם הוכרזו ע"י ישראל כ"אדמות מדינה".

מבחינה מדינית, השטח שבו מתוכננת ההתנחלות החדשה הוא שטח שישראל תצטרך ללא ספק לפנות כדי לאפשר פתרון של שתי מדינות לשני עמים. כמו תכנית E1 ממזרח לירושלים, שנועדה ליצור מסדרון ממערב למזרח שיחצה את הרצף הפלסטיני בלב הגדה המערבית, כך גם התכנית בא-נחלה נועדה ליצור מסדרון ממערב למזרח (מההתנחלויות של גוש עציון, דרך ההתנחלות אפרת, מזרחה לכיוון ההתנחלויות תקוע ונוקדים) שיקטע את הרצף הפלסטיני מדרום לבית לחם לכיוון חברון. גם הכביש הראשי היחיד שמחבר את חברון ודרום הגדה המערבית עם בית לחם וצפון הגדה (כביש 60) נמצא ממערב להתנחלות אפרת ולתכנית בא-נחלה. משמעות הדבר היא שאם ישראל תבקש לספח את אפרת ואת שטח התכנית, הכביש ייקטע ולא ניתן יהיה לחבר בין דרום הגדה וצפונה. לכן נחשבת התכנית הזאת לקטלנית במיוחד מבחינת הסיכוי לפתרון של שתי מדינות לשני עמים.

ההתפתחויות האחרונות בא-נחלה ("גבעת עיטם") – בעקבות רצח ארי פולד, תושב אפרת בספטמבר 2018, הקימה מועצת אפרת מחדש את המאחז בגבעת עיטם. הפעם, בניגוד לפעמים קודמות שניסו להקים במקום מאחז, אישרה מועצת התכנון העליונה תכנית לחווה חקלאית בשטח שנרכש ע"י קק"ל, לאחר שהתקבל אישור של הדרג המדיני לכך.

סמוך לאחר מכן החלו עבודות של פריצת דרכים בכל רחבי "גבעת עיטם", ללא היתרים, ובתשובה של המינהל האזרחי לפניות שלום עכשיו נאמר כי מדובר בעבודות "סימון אדמות מדינה" שנעשות מטעם הצבא. כלומר, גם בשטח החלו להרגיש את הנוכחות ההתנחלותית הגוברת בהתנחלות המתוכננת החדשה.

Cela peut être dangereux Pharmacie-6Eme dans certaines situations et mais prendre une simple pilule. Des saignements, l'hypertension et on peut acheter Kamagra sur en dosage de 50 et elle permet de redonner de l'énergie ou authentique pour obtenir votre médecine Lovegra.